Bolån utomlands

För ungefär tio år sedan började det bli populärt för svenskar att köpa hus eller en fastighet utomlands, till exempel Spanien eller Frankrike. Av den orsaken började en del banker erbjuda bolån utomlands för att tillgodose detta behov. Därför har vi nedan listat alla banker som erbjuder utländska bolån till lägst bolåneränta. Jämför noggrant innan du gör ditt val.

BÄSTA BOLÅNEN UTOMLANDS

Nedan har vi listat de bolån som du kan få om du vill köpa en bostad i ett annat land.

1
Billigaste bolånet 2019

1,74%

Snittränta

 • Mest populära 2019
 • Bäst snittränta 2019
 • Utmärkt renommé
2
hypoteket bolån

1,33%

Snittränta

 • Populära kundbetyg
 • Inga avgifter
 • 18-års gräns
3

3,95%

Snittränta

 • Trygg bolåneränta
 • Utmärkta betyg
 • Bäst för pensionärer

Varför bolån utomlands är populärt

Vi lever sedan en relativt lång tid tillbaka i en globaliserad värld, detta betyder att många till exempel svenskar, har växt upp med människor från andra länder. Och från dessa kulturer lärt sig mer om andra länder och kulturer och därmed inspirerats till att resa dit. Vidare finns det många svenskar med god ekonomi som ser sin chans att investera i ett semesterhus de kan hyra ut via till exempel Airbnb. Oavsett anledningen till varför du vill ansöka om ett bolån utomlands, så har utländska bolån blivit mer populärt på grund av svenskarnas generella vilja att röra på sig. Under 1800-talets utvandring till Amerika var det på grund av agrikulturella skäl, men numera känner sig svensken som en världsmedborgare. Sammanfattningsvis är följande de skäl till varför fler ansöker om bolån utomlands:
 • Vi lever i en globaliserad värld
 • Vi växer upp med fler kulturer än förut, från vilka vi lärt oss radera våra fördomar
 • Många vill köpa ett hus utomlands för att hyra ut det som ett Airbnb-boende, för att på så sätt tjäna enkla pengar.
bolån utomlands

Använd din svenska bostad som säkerhet

Om du lättare vill få bolån utomlands finns det ett utmärkt företag som förhandlar och hjälper dig med alla krångliga faktorer. Detta företag heter MittBolån och är en väldigt populär jämförelsetjänst för bolån som hjälper dig ta ett utländska bolån genom att använda din nuvarande svenska bostad eller fastighet som säkerheter. Därför är vår rekommendation är att du läser fler av våra bolåneguider på startsidan, och därefter klickar in på deras hemsida och läser mer.

Att tänka på vid bolån utomlands

I och med att det är vanligare med att låna pengar till att köpa bostad utomlands, betyder det att fler aktörer vill ha dig som kund. Därför finns det även risker som uppstår, men för att hjälpa dig att slippa leta reda på all information själv, har vi nedan sammanställt det viktigaste du ska tänka på innan du ansöker om bolån utomlands:
 • Amorteringskraven tenderar att vara striktare, d.v.s. Du kan behöva betala mer varje månad då banken helt enkelt vill säkerställa en snabbare återbetalning än i Sverige.
 • Valutakursen påverkar hur mycket du betalar tillbaka. I Sverige har kronan varit stabil under minst 25 år, men i andra länder kan den politiska situationen tendera att vara något instabil. Följaktligen ändras kronans värde i förhållande till den utländska valutan, och därmed kan du behöva betala mer.
 • I vissa länder som till exempel Spanien, kan du bara låna 50% av bostadens totala värde. Följaktligen behöver du ha en större kontantinsats om du ska ansöka om bolån utomlands i Spanien.

Bolån i Frankrike eller Spanien

Utöver de olika amorteringskraven och de föränderliga valutakurserna, är Spanien och Frankrike två väldigt stabila länder. Därför vill vi låta dig inspireras av några vackra hus i i dessa länder, innan du ansöker om ditt bolån. Låt dig förflyttas mentalt en stund och fundera på hur det vore att ha ett hus längsmed den franska rivieran, eller i det rustika Valencia.

Så mycket får du låna utomlands

Du får låna allt mellan 1 milj kr – 60% av huset du tänkt köpa. Dock är detta endast en fingervisning då lånesumman baseras på din individuella ekonomiska situation. Vidare är Swedbank den bästa aktören att fråga hur stort bolån du får ta utomlands.

utländska bolån
OM OSS

Hitta det bästa bolånet 2019 genom att jämföra bolån hos oss. Genom vår tjänst kan du enkelt sortera och filtrera bolån med mest förmånliga villkor. 

KONTAKT

kontakt@billigastebolån.nu
Sveavägen 32
29143 Stockholm
Sverige