Bolån med betalningsanmärkning

Idag finns det flera långivare som beviljar bolån med betalningsanmärkning. Oftast är storbankerna svåra att få bolån trots anmärkning, då de inte vill ta några större risker. Därmed lämnar de utrymme för mindre banker och finansinstitut som möjliggör din chans att få ditt bolån beviljat. Oavsett när du fick din betalningsanmärkning eller om du har flera st. kan du alltså få ett bolån utan problem. Läs mer nedan hur du gör för att hitta dessa långivare och skicka in ansökan.

Bolån trots betalningsanmärkning

Nedan har vi listat de bolån som erbjuder sina kunder bolån trots betalningsanmärkning.

Bolåneräntor kontrollerades senast 2019-10-02
1
Omdöme: 5/5
5/5
3 mån
1,74%
1 år
1,74%
3 år
1,89%
5 år
2,19%
10 år
2,99%
Läs mer Ansök nu

Information

Betalningsanmärkningar:
Accepteras
Lånebelopp:
Upp till 85 % av bostadens värde
Minsta kontantinsats:
15 % av bostadens värde
Åldersgräns:
18 år


2
Omdöme: 3,5/5
3/5
3 mån
4,95%
1 år
4,97%
3 år
5,05%
5 år
5,25%
10 år
5,54%
Läs mer Ansök nu

Avgifter

Uppläggningsavgift:
1850:-
Aviavgift:
20:-


Information

Betalningsanmärkningar:
Accepteras
Lånebelopp:
Upp till 85 % av bostadens värde
Minsta kontantinsats:
15 % av bostadens värde
Åldersgräns:
18 år

Går det att få bolån med betalningsanmärkning?

De flesta blir faktiskt förvånade när de får reda på att det faktiskt går att få ett bolån med betalningsanmärkning. Anledningen är att en anmärkning bara för några år sedan innebar att du inte kunde få någon typ av lån beviljat, allra minst en så stor summa som bolån vanligen är. Vidare var en betalningsanmärkning förknippad med ett stigma som hindrade de flesta att skicka in ansökan redan i tankestadiet.

Dock är läget idag helt annorlunda. Först och främst har den digitala utvecklingen möjliggjort att det är otroligt enkelt att skicka in en bolåneansökan online. Dessutom är konkurrensen mycket högre bland bankerna, vilket gjort att mindre långivare lättare beviljar bolån till dig med en anmärkning, för att helt enkelt kunna konkurrera.  Däremot kan du inte få det billigaste bolånet om du har anmärkning.

bolån med betalningsanmärkning

Har du svårt att få bolån trots betalningsanmärkning?

Om du redan har en eller flera betalningsanmärkningar idag, och har skickat in din ansökan till flera av de långivare vi listade ovan, men ändå fått ansökan nekad; kan du ansöka igen om några veckor. Oavsett antalet anmärkningar eller din nuvarande ekonomiska situation så gör långivaren en ny analys av din situation. Vidare kan det vara så att finansinstitutet ändrat deras villkor och därmed tenderar att bevilja fler bolån med betalningsanmärkning, än vad de tidigare gjorde. Därför ska du aldrig ge upp om dina drömmars bostad för att du initialt eller upprepade gånger blivit nekad. Det är viktigt för dig att veta vad banken kollar på när du ansöker om bolån, detta är till exempel inkomst, fastigheter, befintliga skulder och anmärkningar.

Var är det lättast att få bolån trots betalningsanmärkning?

Den långivare som flest av våra besökare fått sitt bolån beviljat är MittBolån. För det första anser MittBolån att alla människor har olika ekonomiska förutsättningar, och en eller flera betalningsanmärkningar ska inte stå i vägen för dig som är på jakt efter en bostad. För det andra beviljar dem bolån utan fast inkomst eller anställning – något som endast BlueStep och MittBolån kan stoltsera med.

Tänk på:

Innan du ansöker om ett bolån med skulder har vi några rekommendation som är extremt viktiga för att bibehålla och förbättra din ekonomiska situation under amorteringstiden. Slutligen vill vi också nämna att du ska behålla din integritet. Bara för att du har skulder betyder det inte att du ej är värd ett bolån precis som alla andra, så förhandla  noggrant så du kan sova gott om nätterna. Nedan har vi listat vad du ska tänka på innan din ansökan.
  • Ansök inte om bolån med skulder om du på förhand vet att du inte kommer kunna betala tillbaka.
  • Räkna med att bolåneräntan med anmärkningar naturligtvis kommer vara högre i jämförelse med en låntagare med ordnad ekonomi utan skulder.
  • Under amorteringstiden för ditt bolån ska du sätta upp tydliga delmål för att klara av avbetalningen, till exempel 3000 kr/månad, eller 50 000 kr/år. Oavsett vilka delmål du bestämmer dig för är det psykologiskt viktigt så du inte hamnar i skuldfällan.
  • När du ansöker om bolån med betalningsanmärkning kanske du tror att du inte kan förhandla? Det kan du! Så tro inte att du inte kan få den bolåneräntan du vill ha bara för att du har skulder, det finns flera långivare som vill ha dig som kund.
bolån trots betalningsanmärkning
OM OSS

Hitta det bästa bolånet 2019 genom att jämföra bolån hos oss. Genom vår tjänst kan du enkelt sortera och filtrera bolån med mest förmånliga villkor. 

KONTAKT

kontakt@billigastebolån.nu
Sveavägen 32
29143 Stockholm
Sverige