Bästa bolånet 2020

Det bästa bolånet 2020 varierar från månad till månad. Därför uppdaterar vi denna sida flertalet gånger per månad för att tydligt presentera den lägsta bolåneräntan. Vidare är inte den lägsta bolåneräntan synonymt med vad vi anser är bäst bolån 2020, läs mer om detta nedan. Under detta året har de mindre finansinstituten passerat storbankerna, följaktligen ansöker färre om bolån hos storbanker. Skulle du ha några frågor så får du mer än gärna skicka oss ett mail eller gå med i vårt nyhetsbrev.

här är det bästa bolånet 2020

Nedan har vi listat en topp 3 lista över de bästa bolånet 2020.

1
Billigaste bolånet 2019

1,74%

Snittränta

 • Mest populära 2020
 • Bäst snittränta 2020
 • Utmärkt renommé
2
hypoteket bolån

1,33%

Snittränta

 • Populära kundbetyg
 • Inga avgifter
 • 18-års gräns
3

3,95%

Snittränta

 • Trygg bolåneränta
 • Utmärkta betyg
 • Bäst för pensionärer

Hur utser vi det bästa bolånet 2020

För ett kort tag sedan gjorde tidningen Nordic Credit Rating en analys som tydliggjorde vad vi förutspådde i början av 2020, nämligen att de mindre bankerna gått om storbankerna, d.v.s. fler ansöker om bolån hos mindre finansinstitut och därmed är det där du hittar det bästa bolånet 2019. Vidare är det viktigt att poängtera att det bästa bolånet inte är ekvivalent med det billigaste bolånet. Anledningen är att det är mer än snitträntan som vi tar med i beräkningen, till exempel det genomsnittliga kundbetyget, support och andra villkor.

Följande kriterier är det som ingår i vår rankning av det bästa bolånet 2019:

 • Snitträntan för 1 – 10 år.
 • Genomsnittligt kundbetyg (hos exempelvis TrustPilot)
 • Bankens eller finansinstitutets renommé, d.v.s. allmänt anseende.
 • Övriga villkor.
billigaste bolånet 2019

Så sparar du pengar genom att välja rätt bank

Nyligen tog vi del av SCB:s undersökningar beträffande svenskarnas genomsnittliga bolånekostnader. Denna statistiska undersökning avser en snittränta på tre månaders bindningstid. Nedan har vi listat hur du kan göra för att spara pengar genom att välja rätt bank för ditt bolån initialt, eller byta bank om redan har ett befintligt bolån. Slutsatsen är att svenskarnas bolånekostnader hade kunnat minska med totalt 4 miljoner kronor, om alla hade bytt bank till en lägre bolåneränta. Dock är denna undersökning något partisk då Skandia i skrivande stund inte har den lägsta snitträntan, vi vill illustrera poängen att det finns mycket pengar att spara om du väljer det bästa bolånet 2019, istället för att ansöka om ett lån hos din befintliga bank.

Bor du i storstäderna kan du spara mest

Då kostnaden för lägenheter, hus och fastigheter i allmänhet är högst i Stockholm, Göteborg och Malmö, innebär det att du kan spara mest pengar om du bor i någon av Sveriges storstäder. Därför har vi sammanställt en lista över möjliga besparingar du kan göra. Börja med att leta efter din stad/kommun i tabellen nedan och se hur mycket kronor du de facto kan spara om du väljer det absolut bästa bolånet 2019.

Stad/KommunMöjliga besparingar / år
Lidingö5078 kr
Täby4754 kr
Nacka4076 kr
Stockholm3072 kr
Österåker3033 kr
Partille3387 kr
Lerum2745 kr
Malmö2493 kr
Sigtuna2095 kr

Tips för att hitta bästa bolånet 2020

Av erfarenhet vet vi hur svårnavigerad världen för bolåneräntor kan vara. Av den anledningen har vi skrivit lite matnyttiga tips och tricks över vad du primärt ska tänka på innan du ansöker om ditt bolån.
 
 • Tveka inte att byta bank om du hittar ett bolån med lägre bolåneränta.
 • Snitträntan som är listad ovan är inte den slutgiltiga räntan du kommer få, utan en fingervisning om att räntan aldrig kommer överstiga den siffran. Därför är det bästa bolånet 2020 högst subjektivt.
 • Ansöker du om bolån och får en lägre ränta än snitträntan betyder detta att banken anser din ekonomi undermålig, och följaktligen inte kapabel att återbetala lånet. Skulle det ske rekommenderar vi att helt enkelt ansöka hos en annan bank, alternativt flera banker samtidigt och därefter jämföra den bästa räntan.
 • Förhandla alltid om den föreslagna boräntan du får från banken. Är du osäker på hur detta funkar kan du läsa vår guide om hur du kan förhandla bolåneränta 2020.
bästa bolånet 2019

Skillnad mellan det billigaste bolånet och bästa bolånet 2020

Det finns distinkta skillnader mellan vad som är det billigaste bolånet och vad som kan kvalificeras som bäst bolån 2019. Inledningsvis är inte den lägsta bolåneräntan synonym med bäst bolåneränta. Anledningen är att det finns fler variabler i ett bolån än snitt- och listräntan i sig. Dessutom säger som sagt inte snitträntan allt. Utan räntan bestäms utifrån din individuella ekonomiska situation som bidrar till ditt eventuella förhandlingsläge. Dock ska det sägas att bolåneräntan är den viktigaste faktorn, men bankens kundrecensioner och servicenivå räknas in i det vi klassar som bäst bolån 2019. Nedan har vi listat det bästa bolånet oberoende av vad som är det billigaste. Slutligen, skulle du ha frågor gällande vår rankning får du gärna kontakta oss.

1
Billigaste bolånet 2019

1,74%

Snittränta

 • Mest populära 2020
 • Bäst snittränta 2020
 • Utmärkt renommé

Förhandla bolåneränta och få bästa bolånet 2020

De flesta bolåneguider skriver om hur viktigt det är att pruta och förhandla sig fram till sin bolåneränta. Däremot är inte alla den personlighetstypen, till exempel kanske du har introverta drag som blyghet eller försynthet. Av den anledningen har företag som Mitt Bolån och ComboLoan börjat erbjuda sig att förhandla bolånet åt dig. Vidare rekommenderar vi att du ändå jämför alla billigaste bolånen innan du kontaktar Mitt Bolån eller ComboLoan. Därefter säger du till dem att du vill lämna över prutandet och förhandlingen till dem. Därpå får du förslag på bolåneräntor varefter du kan göra ditt val – bekvämt och smidigt hemifrån. Slutligen får du alltså det bästa bolånet 2020 utifrån dina förutsättningar.
förhandla bolåneränta 2019
kriterier för det billigaste bolånet 2019
OM OSS

Hitta det bästa bolånet 2020 genom att jämföra bolån hos oss. Genom vår tjänst kan du enkelt sortera och filtrera bolån med mest förmånliga villkor. 

KONTAKT

kontakt@billigastebolån.nu
Sveavägen 32
29143 Stockholm
Sverige